Langue Francais  English Language  Netherlands Language  Espanol Language

Een kamer reserveren

Aankomstdatum:
Nacht(en):
Volwassen(en):
Kind(eren):


De Chef-kok

Als er één beroep is dat alleen maar met passie uitgeoefend kan worden, dan is dat wel koken. Cyril Haberland heeft altijd al volop passie gehad voor de wereld van het koken met zoveel producten om te leren kennen, zoveel geuren en smaken om te ontdekken en uit te proberen. In zijn geboortestreek in het Oosten van Frankrijk heeft hij zijn eerste « indrukken » uit de keuken opgedaan; hier kreeg hij dan ook zin in koken, en met doorzettingsvermogen heeft hij gedurende heel zijn carrière projecten en maaltijden tot een succes weten te maken.
Zijn verdere loopbaan is te vinden in de verschillende keukens waar hij werkte, van Normandië, waar hij zijn eerste Michelinster kreeg, tot Cordeillan Bages, waar hij 3 jaar lang de souschef van de bekende kok Thierry Marx was. Maar, laten we niet te snel oordelen, Cyril Haberland beoefend zijn « eigen » kookkunst, en in zijn geval betekent origineel niet ongeregeld; voor de kennis van zijn team stelt hij dezelfde eisen als voor de herkomst van zijn producten: overal is over nagedacht en alles is geproefd, uitgeprobeerd, opnieuw gedaan.
Dit resultaat komt naar voren in de kleine menu's van Bistro La Verrière maar ook in de uitgebreidere, culinaire menu's van L'Oison.
Cyril Haberland is 3 jaar geleden naar Périgueux gekomen vanwege de streek en de streekproducten die onze keuken zo rijk maken. In korte tijd heeft hij met zijn kennis van deze keuken een prachtig kunstwerk gemaakt waar het zo bekend om is geworden.